Ablakok és erkélyajtók

Az ablakok keretszerkezete 68×80 mm-es, a sarokkötések magasfokú stabilitást nyújtó dupla ollós csapozással készülnek. Jobb zárás érdekében a szerkezetek hármas ütközésű euro-falcos kialakításúak. A több ponton záródó vasalatrendszer a hosszú élettartam mellett magas szintű biztonságot és könnyű kezelhetőséget nyújt, valamint kielégíti az egyedi igényeket (fokozott biztonsági vasalat, résszellőztető funkció, takarókupakok, rejtett vasalat…).
A magasabb hőtechnikai igények elérése érdekében, a kültéri fa ajtók és fa ablakok, 78×80 keretszerkezettel is készülnek, mely alkalmas a 3 rétegű üveg befogadására. Az így készült fa nyílászárók még jobban megfelelnek a kor elvárásainak.

ablak

Alapanyag
Három rétegben ragasztott:

  • hossztoldott vagy toldásmentes borovi fenyő
  • hossztoldott vagy toldásmentes vörösfenyő
  • hossztoldott vagy toldásmentes tölgy
  • hossztoldott vagy toldásmentes meranti

A ragasztásos technológia révén a vetemedés kizárt, a szerkezetek kifogástalan működése hosszútávon biztosított.

Vasalatok
Nyitásiránynak megfelelő több ponton záródó ROTO vasalat.
Gumitömítés: a szerkezeteken a jobb légzárás ill. szigetelés érdekében két soron körbefutó, rugalmas gumitömítést használunk.

Vízvető: Mivel a szerkezetek alsó része kapja a legtöbb csapadékot, ezért a tok alsót, valamint a szárny alsó üveggel érintkező részét szoknyás, aluminium vízvetővel szereljük. A vízvető eloxált bronz vagy fehér színű.

vasalat

Üvegezés
A 68×80 szerkezetű ablakok és erkélyajtók üvegezése alapkivitelben hőszigetelő, 4-16-4 mm-es réteg felépitésű, belső oldalon lágy fémbevonatos üveggel és argongáz töltéssel.
A 2 rétegű üvegszerkezet hőátbocsátási tényezője: Ug = 1,1 W / m2 K
A 68×80 szerkezetű ablak teljes hőátbocsátási tényezője: Uw = 1,3 W / m2 K A 78×80 keretszerkezettel rendelkező fa nyílászárókhoz 3 rétegű üvegrendszer kerül, amely még jobb hőszigetelést biztosít az ablakok, erkélyajtók, üvegfalak és bejárati ajtók számára. Az üveg szerkezeti felépítése 4-12-4-12-4 két oldalon, lágy fémbevonatos üveggel és argongáz töltéssel
A 3 rétegű üvegszerkezet hőátbocsátási tényezője: Ug = 0,7 W / m2 K
A 78×80 szerkezetű ablak teljes hőátbocsátási tényezője: Uw = 0,9 – 1 W / m2 K

Felületkezelés
A felületkezelés három rétegben történik. Első a pácolás, ami biztosítja az egyenletes színt. A második réteg egy közbenső szálkötő alapozó. Ez színtelen, csiszolható réteg a kiváló sima felület elérésére. Ez fújással történik 100-120 mikron vastagságban. A harmadik réteg a fedőlazúr ami 250 mikron vastagságban kerül felhordásra fújással, ez adja meg a fényét és hatását.
Színskálánk széles választékából mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt.